Pidlisan’s Gold

PIDLISAN’S GOLD

Dvd  Pidlisan´s Gold kaft (1 van 1)  40′ sd video       vlag nl   Engelse vlag  

———————————————————————————————————————————————————–
A Unesco project   TV-broadcastings: VPRO logo  Holland doc, 24′
Festivals: Beeld voor Beeld Amsterdam  2006, Terres en Vue, Ontario Canada 
———————————————————————————————————————————————————

Dit project werd uitgevoerd in opdracht van UNESCO

Unesco produceerde wereldwijd een aantal videodocumentaires, in nauwe samenwerking met inheemse volkeren als de San in Zuid-Afrika, de oerwoudpygmeeën in Gabon, de Quechua-indianen in Peru en de Igorot, een bergstam op de Filippijnen. Aan de inheemse bevolking werd apparatuur ter beschikking gesteld voor het inrichten van een eigen audiovisueel centrum.

 

Het unieke aan dit project was dat deze documentaires geheel door de deelnemers zèlf gemaakt dienden te worden, echter onder de begeleiding van ervaren filmmakers uit het eigen land of uit het Westen. Op de manier werd op de Filippijnen het inheemse bergvolk de Igorot door de Unesco gekoppeld aan Wiek Lenssen. De deelnemers werden intensief getraind in het gebruik van camera, geluid en montage.

Eigen, specifieke verteltradities zijn uitgangspunt en bepalend voor de uiteindelijke vorm van de ‘documentaires’. De eindproducten worden in eigen inheemse gemeenschappen vertoond, maar ook aan (al dan niet) inheemse culturen op andere plekken van de wereld.

 TELEVISIE:

Uit het project kwam de film Het goud van Pidlisan’ voort, welke in 2006 werd vertoond bij

VPRO logo VPRO tv (holland doc 24)

FESTIVALS:

Beeld voor Beeld, Amsterdam 2006

Terres en Vue,Ontario Canada 2007

Leave a Comment